Novi stečajni plani nije šija nego vrat

biografija

Ja objavljujem sve svoje podatke, da se zna tko je kriv za ove stranice i izjavljujem , da sam za sve što na ovim stranicama napišem spremna snositi punu moralnu, materijalnu i kaznenu odgovornost. Većinu svojih izjava dokazujem dokumentima, a ostalo su samo logički zaključci koji proizlaze iz tijeka prijedloga i rješenja suda, a čitajući i Vi , vjerujem doći ćete do istih spoznaja, kako se mnogo toga "umata" u Zakon, a želi provesti volja pojedinaca, makar i na štetu ostalih vjerovnika, vlasnika, bivših vjerovnika, pa i čitavog društva u cjelini.

Jedan stečajni plan poništen je još 2007.godine od strane visokog trgivačkog suda u Zagrebu, a sada se predlaže novi , još prljavijeg sadržaja i metoda provođenja

Ja stalno pišem stečajnom sucu, upozoravam na nepravilnosti i štete, tražim odgovore i uvid u dokumente tražim ispravke lažnih dokumenata stvorenih u samom ovom stečaju, no na moje dopise nitko ne odgovara ni jednom riječju.

A ja se evo protiv toga borim , i boriti ću se svim raspoloživim zakonskim sredstvima, ne radi svoje imovine, ja sam stara i više mi puno ne treba, čak ni taj starački dom koji sam gotovo sazidala, botiču se da postanemo bolje i pravednije i poštenije društvo , radi generacija koje dolaze i da svojim unucima ostavimo više moralnih vrijednosti , nego što smo ih do sada sami izgradili.

Ove stranice radim i uređujem sama.Još sam dovoljno entuzijast , da vjerujem u Zakon, i on je daleko od neke pravde, ali kad smo je već donešen , od strane predstavnika vlade, koju smo mi na slobodnim izborima izabrali, onda očekujem i da ga poštuijemo. Ako ga već netko i ne poštuje , smatram da Vlada mora učiniti barem to , da ga poštuju i primjenjuju oni koji rade u njezino ime , i provode zakone. U stečaju su to prvenstveno stečajni upravitelj i stečajni sudac, a potom i vjerovnici. No ako poneki vjerovnik čak iako je večinski vjerovnik to postane na prijevaran način, a sudac i upravitelj to i znaju , tada bi ga morali spriječiti da provodi svoju volju i otimanje, a u sudu u Slavonskom Brodu n je upravno obratno. Sve se pokušava provesti upravo uz pomoč najodgovornijih osoba za provođenje zakona.

Objavljujem na ovim stranicama mnoge dokumente iz ovog stečajnog postupka i smatram da to i smijem, a prioritetno i da mi je to dužnost. Smijem jer je istinit i jer stečajni dokument su javni i svako ih ima pravo vidjeti.Kod nas nažalost u predmetu st-14 većine dokumenata nema,valjda su kod stečajnog upravitelja ili suca, no na neke načine ipak dođem do njih. i dajem Vam ih na uvid.

Zato pišem i na ovim stranicama, pa ako netko čita , neka bar u forumu napiše svoje mišljenje , jer ne znam-,možda ipak nisam u pravu, iako vjerujem da jesam .Nije Zakon pisan samo za pravnike, već i za nas obične ljude. Možda na ove stranice naiđe i netko tko se može s više uticaja boriti i izboriti za poštivanje ne samo zakona, već samim time i Lijepe naše domovine. Nada Reljić

 

danas  12.2 2009.g. .sam poredala četvrtu prijavu DŽO za istrage provedbe ovog stečaja stečaja i radnji stečajnog upravitelja Perić Joze , te ostalih kreatora stečajnog plana upoznajte se s istom .prijava ŽDO 12.2.2009 , a i s jednom predhodnom, pa još jednom. I pored prve prijave , stečajni plan je bio usvojen na ŽDO , a i ja sam podnijeli žalbu i isti je poništen na VTS . Dali će se stečajni upravitelj i sudac i ovoj puta drzuti da ipak usvoje sada predloženi stečajni plan ne znam , sigurna sam da će i taj tada biti poništen. Sud U zagrebu ipak nije ničija "prčija " kao naš u Brodu. Ali ako se ne poništi. Ja ću biti mirna , jer sam poduzela, sve što znam i mogu. I vas čitatelji pozivam da se pridružite borbi za pravdu i Zakon. Rat smo dobili, ali ako ne ustanovimo red i Zakon, onda će i sam rat izgubiti na značaju i postati samo jedna možda beskorisno dobijena bitke. Bitke nam mnoge još predstoje, ja evo vodim ovu.

U izborniku s lijeve strane ove stranice imate još mnogo interesantnih presuda, rješenja , planova, postupaka , a ovo najnovije izdvajam pod posebnom rubrikom kriminal.Ovakav novi plan a nakon rješenja Visokog trgovačkog suda ipak je ne samo namjeravani , već i ostvareni kriminal, a što je jasno vidljivo činjenicom "usvajanja " korektivnog faktora smanjenja za 90 do 95 % vrijednsti objekata, od strane meni nepoznatog počinitelja, ipak kriminal jeste.Vezano za tu procjenu po kojoj Domin vrijedi svega 23 % od sadašnje vrijednosti , i to zahvaljujući vrijednosti zemljišta,dok ostale nekretnine ( zgrade i postrojenja, ne vrijede 5-10 % tj. koliko dokumentacija i komunalne naknade )Uz dokumente dajem i slike te "bezvrijedne" imovine , a i popis imovine koja nije ni procjenjena, iak i sudac i stečajni tvrde da jeste. Ne znam sam pod kojim imenom i s kojm vrijednošću i kojim dokumentom. Ali saznati će se ro, ili će i oni saznati da to ipak nije procijenjeno.S tako niskom procjenom i neprocjenom došli su do zaključka da Domin kapitala i nema, već se isti treba brisati za sadašnje vlasnike, a onda će se s istim sredsrvima vjerovnik jergić upisati kao kapitalist, sam će tada ta sredsrva već vrijediti mnogo više.Obrisati će se po tržišnoj vrijednosti, a uknjižiti po sdašnjoj.Jer kako inače da dobije kredit da plati dugove i uloži u nevrijednu imovinu-pitam ja Vas i sud, ne njega. Za njega znam sada već tko je, ali ero prevari i mene za 700.000kuna.I još mu na sudu ne mogu ništa. Ja bila blesava, povjerovala, pa dala, tko mi je kriv, kaže i sama predsjednica suda, iako ona jako dobro zna tko mi je kriv.Uz dokumente dajem i slike, pa pogledajte šta to ima , a ne vrijedi .A ima slika onog šta je bilo kad je stečaj otvoren, sada toga nema, no izgleda ni za to misle da nitko nikom ne mora položiti račune. Ma koliko ja znam i nije to baš tako. Položiti će ga oni, makar me ne bilo.Jer ja sam za to položila život.( u doslovnom smislu -smrti svoje kčerke, nažalost i za njenu djecu , i njenu imovinu dužna sam se boriti protiv ovakovo grubog kriminala.

plan

i novu procjenu vrijednosti

procjena u riječi i slici

prigovor na stečajni plan 2009

bilance

dopis stečajnom upravitelju  Perić Jozi

UPOREDNI PREGLED PROCJENE
2006.GOD i 2008-iako su rezultati slični   ušimavano je  različitim metodama  Ovo nije samo
pokušaj , već i počinjeno kazneno djelo no nije moje da sudim-prosudite vi.Ovo se dešava
pod pokroviteljstvom trgovačkog suda u Slavonskom Brodu i stečajnog suca, no srećom ima
i viših sudova, pa ćemo se suditi. Ja imam vremena, i znanja  a i muda da se protiv toga borim
O svemu ću vas obavještavati na ovim stranicama.
 

stečajnom sucu-predsjednici suda gđi Vukelić

pismo i upit procjenitelju gsp. šimanoviću

 
a evo šta Boška i kompu uglavnom zanima, pa ni za to neće da sadašnjim vlasnicima ostave udio u kapitalu do visine ostalih sredstava . To se ne može kupiti, u posjedu je Domina, ali je u vlasništvu još RH. Ako se Domin proda u djelovima , kao pravna osoba će biti brisan iz szdskog registra , a onda se posjed vraća državi. Zato on spašava Domin i dokapitalizirava, ne zbog radnika, ni orizvodnje. Nikada on nije ništa proizvodio. Bio je pravnik u HZZO, a onda nakupac šljunka i kamena. To mu je djelatnost i to mu je cilj.I nije mu brdo nije dosta veliko za sve i da djeli po pola s dosadašnjim vlasnicima , već hoće sve. E neće moći Boško , bar ne ni sBožjim, ni s mojim , a vjerujem ni s blagoslovom viših sudova, pa ma koliko te blagosiljali ( a imaju i zašto ) i predsjednik odbora vjerovnika i gsp. Zec, a i stečajni upravitelj zacijelo. Ne znam samo zašto to čini i predsjednica suda. Možda ne zna ni ona, a možda ipak i zna. Ja ne znam , pa o tome i ne pišem da znam. Samo slutim kao i većina građana ovog grada.