KAKO JE JERGIĆ POSTAO VJEROVNIK I ZAŠTO JE PUKLA SURADNJA MEĐU NAMA.

Domin d.o.o o gsp. Jergić počeli su suradnju u ljeto 2005.g. kada se gs. Jergić došao i u ime svoje tvrtke Igonel sklopio ugovor o kupovini najprije 400 .000 a potom još 600.000 m3. S obzirom da je iz Zagreba i imao je informacije da će se raditi cesta CV.Gsp. Jergić je dao nešto i avansa za robu , ali je tog ljeta i jeseni odvezao svega oko 15.000 m3, tako da je po saldu duga za avans kada se otvorio stečaj Dopmin ostao dužan tvrtki Igonel cca 40.000 kn. što mu je i priznato kao stečajnom vjerovniku.

U proljeće 2006.g. gsp. jergić me je nazvao i tražio je sastanak na kojem mi je ponudio pomoć za izlazak Domina iz stečaja , jer odista je bilo šteta da je sada na pragu tako velikog i ugovorenog posla stečaj uopće proglašen.Nerado sam prihvatila ideju da se uopće uhvatim u borbu i koštac za čuvanje Domina u svom suvlasništvu i jedne kune psihički a i ideološki slomljena takvim zapravo nerazumnim otvaranjem stečaja sad kad sam bila centimetar do cilja ( obnove Domina), no na njegovo nagovaranje prihvatila sam izazov. Napravila sam plan po kojem je trebalo uložiti cca 220.000 eur-a, za otkup dugova, tome sam pridodala svoja priznata potraživanja i time smo na skupštini u 9 m. 2006.g. imali preko 52 % priznatih potraživanja.Nisam očekivala da će stečajni sudac pozvati na skupštinu i dati pravo glasa razlučnom vjerovniku , niti da će dati pravo glasa vjerovnicima s nepriznatim potraživanjem . Na skupštini Devon-a naime meni kao velikom vjerovniku ( za 10godišnje plaće ) stečajni upravitelj nije priznaopotraživanje , niti mi je stečajni sudac dao pravo glasanja s tim iznosom. U stečaju Domina pak stečajni upravitelj nije priznao potraživanja poreznoj upravi, al im je isti stečajni sudac dao pravo glasa, bez da su se ostali vjerovnici o tome izjasnili. Ja zasigurno ne znam ni pravo ni stečajni zakon ni približno dobro kao stečajni sudac, pri tome predsjednik suda, ali ovo mi ipak izgleda nepravda, a naš zakon je u mnogome pravedan. Ili mi se samo tako čini.Gsp. Jergić je nakon našeg dogovora i mog viđenja kako izići iz stečaja od gsp Zemana posudio nešto preko 200.000 eur-a.i stim novcem u mojoj organizaciji ( pripremi ugovora, zvanjem radnika, pregovorom s odvjetnicima i sl. )otkupljiao je potraživanja po cijeni od 60 do 80 %nominalne vrijednosti a zajedno s mojim potraživanja koja sam prenijela na njega postao najveći vjerovnik.Za taj posao sklopili smo ugovor o zajedničkom nastupu pri izlasku iz stečaja , te osnovali zajedničku tvrtku u proporcijama vlasništva 51 % Zeman i Jergić, a 49 % moj sin i ja .Planirali smo da Domin iziđe iz stečaja i nastavi s radom , a Dvon da Jergiću i Zemanu prenese 51 % svog udjela u Dominu, ili da Saxum digne kredit nastavi s radom sa sredstvima Domina, da Moj sin i ja iz svog dijela dobiti isplatimo dugove našeg Devona,a dobit koju bi iz posla ostvario Jergić Boško i gsp. Zeman bi se dijelom uložila u nove investicije u Dominu, dijelom za povrat Zemanu, a dijelom za isplatu svih vjerovnika Domin-a

Tako na skupštini vjerovnika naš plan nije prošao tj. izglasan, nedostajalo nam je 26.000,00 kuna da imamo 51 %, a nije bilo niti dobre volje od stečajnog suca i upravitelja da savjetuju vjerovnicima da glasaju za nas, štaviše Kutjevo je već bilo diglo ruku / jedna gospođa ) pa je "opomenuta ", međutim predstavnik Cibalae banke nije ipak apriori odbio naš plan i predložio je da se novi napravi za iduću skupštinu i da se ne brza s odlukom o raspisivanju natječaja o prodaji imovine, kako je to bio predlagao stečajni upravitelj.

Smatrala sam da nam do iduće skupštine neće biti problem nabaviti ni 260.000 kuna, a pogotovo ne 26.000,00 što i nije bio problem, ali problem je nastao kad se gsp. Jergić počeo " igrati " sam bez mene .Nikad ne znam zašto, slutim pod čijim je uticajem bio , ali to sada nije bitno. Ne ljutim se i nisam jalna na nikoga, samo ću se boriti, jer Boško nešto si me krivo procijenio, Nisam nepoštena , ali nisam ni blesava.Nije htio više zajedništvo,ali još bezobraznije e bilo to što je nas ostalepotpisnike zajedničkog ugovora pravio blesave. U prvoj varijanti plana ,predloženom za skupštinu u 11. 2007.g.pisalo je da će Saxum kupiti Domin i odmah isplatiti sve vjerovnike ako dobije kredit, a ako ne dobije kredit , da će Domin preuzeti njegova tvrtka Igonel i isplati ga u roku ne po predloženm planu od godine dana, dakle sredstvima koja bi zaradio u Dominu na prodaji kamena.Vjerovnici , Vi kojima pišem ovaj prijedlog plana, Vi ste to čak i izglasali,Jergić je za to glasao s mojim potraživanjima , plan je usvojen iako sam ja svima poslala pisane materijale o skrivenim zamkama i namjeravanoj prevari.No normalno je da ste više vjerovali stečajnom sucu i upravitelju nego meni kao zapravo predstavniku dužnika i po Vama vjerojatno i glavnog krivca što je do stečaja i došlo.

Na taj plan uložila sam žalbu kao najmanji vjerovnik ( kupila sam za 560,00 kuna. potraživanja od vjerovnika VABA ) , podnijela krivičnu prijavu u ŽDO; žalbu je uložilo i ŽDO kao zastupnik RH I PLAN JE PONIŠTEN JOŠ U 11 MJ. 2007.GOD, A VI VJEROVNICI O TOME NISTE NITI SLUŽBENO OBAVJEŠTENI.

U svibnju o.g. dobila sam na davanje mišljenja novi prijedlog plana , rađen opet s istom namjerom , da Jergić Bošku pripadne Domin sa svim sredstvima, i opet za visinu dugova , koje bi opet izmirio kad dobije kredit. Cilj je ostao isti, sam je izmjejen model i to na način da vjerovnici ( jergić ) postanu vlasnici kapitala , kasnije isplate ostale, a dosadašnji vlasnici da se brišu iz sudskog registra.

U tom planu sadašnja vrijednost Domina nekim dogovorom , nekog i negdje sa nekim ,umanjena je za 90 % pa Domin kao vrijedi samo 5.200.000 kuna, tj.manje nego su dugovi, pa isplatom ( ili obečajem isplate ) tih dugova , Jergiću priada Domin. Stavila sam i na taj plan prigovor i stečajni sudac je izdao prije tri mjeseca , zaključke stečajnom upravitelju da se o njima očituje u roku 15 dana , ali do danas nisam dobila nikakvo očitovanje.

Sada smo opet na početku, dali Domin prodavati kako predlaže stečajni upraviteljili donositi stečajni plan. Prodaja neće uspjeti jer se prodati ne smije ispod 50 % procijenjene vrijednosti , a tolko novca nitko nema pa da kupi pravnu osobu. A tko god da kupi movinu a ne Domin kao pravnu neće dobiti posjed pa time ni rudište. Kako će u slučaju prodaje ostati imovine vrijedne barem 2.880.000,00 kuna koliko vrijedi vršna snaga struje, koja tamo nikome ne može koristiti , to će dakle Domin neminovno ostati pravna osoba, ostati će mu i posjed i rudište, a kamenonakupce osim kamena ništa drugo ni ne zanima. Ne zanima njih niti dom umirovljenika, niti proizvodnja stočne krede niti materijala za kalcizaciju tla. Ali mene to znima. To radim od 1991.godine, kada sam DP Dominu dala kredit od 700.000 DEM.Od tada se trudim da se Domin obnovi , da se i meni i drugima vrate dugovi barem, i da u tom domu proživim mirnu starost. Zato radim ovaj prijedlog.