Učila sam i ja svirati i gitaru i harmoniku , kasnije i klavir pa mislila da nešto i znam, dobro smo se zali i uz moju svirku zabaviti ( naravno pod uvijetom da su svi bili pijani pa tko ga šljivi kako svirač svira bitno je da smo glasn.Čedo Miljković i Đuka andrić bilči su naravno doktori nauka za mena što se harmonike tiće, a za ovo  ja ni nemam naziva. I virtuoz je malo za reći. Pa prosudite sam. Ovo je dijelo muza:

Često surfam internetom , svašta nađem. Ima zaista divnih ljudi i svega toga interesantnog objave na svojim stranivama. Posebno blogeri.Hvala Bogu što nam dade blogere i njima šansu da se obznane.I radost kad ponešto zaista lijepo i dobro nađem na mogu da ne podijelim sa vama.Evo
 još lijepog o muzici
download                
Get this widget | Track details | eSnips Social DNA
   

jeste li znali? Ferdo Livadic (Wiesner) je bio prvi moderni hrvatski skladatelj, zacetnik narodnog stila u hrvatskoj glazbi, te jedan od voda Ilirskoga pokreta, odnosno Hrvatskog narodnog preporoda. 
Rodio se 30. svibnja 1799. godine u Celju (danas Republika Slovenija). Otac mu je bio sudski pristav. Godine 1809. Ferdo je od tetke naslijedio imanje u Samoboru i obitelj sepreselila tamo. U Samoboru je Ferdo Livadic završio osnovnu školu, a gimnaziju je pohadao u Zagrebu.Prvo glazbeno obrazovanje stekao je u samoborskoj školi, jer mu je ucitelj bio Josip Herovic, osnivac samoborske puhacke glazbe (1807.). U Zagrebu  je nastavio obrazovanje uceci pjevanje i violinu.

Powered by eSnips.com