I  plan 1.plan poništen II-plan-štimanje II plan prigovor III plan likvidacija
 žalba na plan III
album procjena 1. procjena 2. analiza procjene
NOVOSTI 2009 : Riješenje Perić 1. pismo st. sucu  2. pismo sucu   3.   4.         investicioni program prije stečaja   
 
 NOVO 2013- VEĆINSKI VJEROVNICI SLOŽNI-SUD TJERA SVOJE

.zakazana skupština 25.09.09    AKTUALNO :Skupština nije doržana jer je st. upravitelje uganio nogu,a ŽDO zatražilo   Broj:II/P-142/99-62.  rješenje toplina 2.      NOVOSTI  LISTOPAD 2010

 
Domin nije mala tvornica, to je nekada bila tvornica vapna. Tijekom rata stala je s radom i 1995 je obnovljena ustanovljen je novi proizvodni program : proizvodnja filera za asvalt, stocne krede i kalcita za otkiseljavanje tla, te NASIPNOG MATERIJALA ZA IZGRADNJU CESTA, a za sve smo pribavili potrebne ateste. Kada je Domin poceo dobro raditi, pocele su neprilike. Tada je Domin svako htio i krenulo se politicki sa svakakim mjerama. Tako je napr. Domin za doprinose na place ( koje nisu bile isplacene ) blokirala PU, zatim Financijska policija, onda Fondovi (MIO; HZO i dr.) Dakle trostruke blokade za isti nepostojeci dug.Krenule se krivicne prijave protiv mene, revizija pretvorbe odnosno sve što su mogli i znali su i poduzeli. Uništili su i rad i tvrtku i dobro „naceli“ mene i moju porodicu.

Radnici su se razišli sami, Domin je prestao raditi a digli su ruke i od mene. Domin ih nije zanimao , bio im je skup, a više im nije smetalo  da netko drugi dobro radi i živi ,jer sve je stajalo, a ja sam jedva preživljavala.Tada su se pocele raditi neke vece ceste u Slav. Brodu a politicki mocnici pod vodstvom  vode HDZ u slav. Brodu Zdravka Sockovic i  pod patronatom tadašnjeg župana Metera pa Tomca su kamen iz Domina od 1996 do 2000 god.Tek  2005 uspjeli smo dokazati te rabote   vozili kao da je njihov.,Tada nije reagirala ni policija ni sud ni DŽO. Nisam više reagirala ni ja. Veliki lopovi su odvozili kamen , sitni opremu , namještaj, vrata prozore, a što nisu mogli odnijeti to su polupali ( stakla i sl.)rješenje da plati odvezeni-otudeni kamen je postalo pravosnažno, ali  Domin  još nije to  naplatio  Vlast se promjenila i ....... isti sudac promjenio mišljenje.

Kada se promijenila vlast  i došao SDP povukli su se.I ja sam nastavila. Opet obnavljaj sve ispocetka.Za obnoviti mlin sušaru i dr. postrojenja nisam imala novca, ali krenuo je kamen. Ne u velikim kolicinama , jer tad se nije oko Broda mnogo gradili, ali dovoljno da krenem s realizacijom novog plana. Nešto se dalo prodati i opreme iz zgrade hidratizacije , sve je išlo kroz kompenzaciju jer se višestruke blokade nisu mogle otkloniti osim stecaja. Financijske policije više nema i nitko nije mjerodavan izdati rješenje da se deblokiramo, PU kao da nije njihov pravni slijednik i dalje drži sve blokirano, a bogami i fondovi.S tog razloga sam i sama kao rješenje vidjela stecaj, ali sam htjela da do stecaja osposobim tvrtku da radi, da se u stecaju utvrde stvarne obaveze i da se iste iz redovnih prihoda rada za vrijeme stecaja izmire. 

 Upravnu zgrade namjeravala sam pretvoriti u Dom umirovljenika i u tom cilju od 2001 g. sazidala još jedan kat, kompletno uredila 26 soba s kupatilima,dogradila ljetnu salu ,odnosno ostalo je još  samo obojati fasadau i staviti ( vec placen ) mramor u holu prizemlju i trebalo se useliti u proljece 2006.g. Osim toga sredila sam prekrasan park od 3000 m2,poceli smo raditi na uredenju 3000m2 skladišta u sportsku dvoranu , a dosta sam uložila i u proizvodni dio.Uredili smo pogon za pakovanje vitaminsko mineralnih dodataka stocnoj hrani , sa svom pratecom opremom ( pakirnica, mješalica i sl.) Adaptirali i uredili  jednu drugu zgradu s namjenom buduce proizvodnje  za administraciju , sanitarni cvor ( sa 6 tuševa i vc) za radnike, salu za rucavanje i laboratorij i eto da ne duljim ... trebalo mi je još samo 6 mj.i Domin bi bio opet ozdravljen

  Pocele su ozbiljnije gradnje cesta.Došla je ponovo na vlast stara vlast HDZ, opet se pojavio Sockovic.

 Mi smo do tada prodavali zalihe granuliranog kalcita iz bivše proizvodnje vapna , kojeg prema procjenama ima barem 700.000m3 i za koje imamo rješenjem trgovackog suda.br.TK-47/99-11 od 17.ožujka 2003 da ne treba koncesija, ali  inspektorica iz Osijeka je dolazila sad pa sad I zabranjivala nam rad. Svaki put smo žalbom u Zgb njeno rješenje poništili, ali svaki put bi prošao koji mjesec u pravilu ljetni I mi nismo radili. Stog razloga pristupila sam ozbiljnije poslovima vezanim za dobivanje koncesije.  Od 14 potrebnih koraka nacinjeno je 11. Došlo se do podnošenja elaborate i zahtjeva za dobivanje  rješenja o exploatacionom polju na rudište u posjedu domina od 20 Ha ,zaliha kamena krecnjaka od 6,5 milijuna m3

Na srecu sveg stanovništva Slavonije, a na moju I Dominovu nesrecu, pocele su pripremne radnje za izgradnju magistralne ceste CV I krecnjak Domin-a kao  ušao je u project kao nasipni material. Domin je cak sklopio ugovor s tvrtkom Cestar d.o.o Slav. Brod, o zajednickom ulaganju u koncesiju I prodaji svih 6,5 milijuna kamena a 9 kn. +PDV, te s tvrtkom Igonel o prodaji  svih 700.000m3 zaliha jalovine a 7 kn/m3. Dakle od 2006 do 2007 god. Trebao je ostvariti prihod od preko 60.000.000 kuna.  Blokada ž. Racuna je bila oko 5,200.000 kuna s kamatama od 1995.g., dakle ni 10% od ugovorene realizacije. Ali nama tako nije moglo biti.

Lokalna politika je planirala drugacije. Planirali su  da će županija  datinekomkoncesiju kao da se radi o gradevinskom kamenu, pa ce taj netko prodavati kamen, a nada reljic neka se bavi svojim domom.No kada je iz Zagreba došla komisija da se vodirasprava o exploaacionom polju I kada su se  gospoda iz županije uvjerila da je to mineralno blago koje podliježe pod ingerencije republickih institucija, das am ja predaleko stigla s dokumentacijom da koncesiju dobijem od Republike, tada seDevon , kao vlasnik Domina za 5 dana našao u stecaju.  

Devon je bio blokiran za 1.092.115,21. kuna, pet tvrtki dalo je izjave da ce obaveze izmiriti u roku 60 dana, ali nije bilo pomoci. Predsjednica suda gda. Vesna vukelic proglasila je stecaj. Prijedlog za stecaj podnijela je PU još 2001.g. no do konca 2005.g. stecaj nije ocito bio nužan. Ili se predsjednici nije radilo, a onda u 5 dana , tvrtki koja ima osiguranu dobit-kroz dobit Domin-a iz ugovorenog posla-STECAJ.

Zašto? Pa da ONAJ NETKO jeftino kupi Devon, a onda u miraz dobije Domin.

Procelnica PU me je zvala da me obavijesti kako trebam povuci Žalbu koju koju (nije bila ni poslala u Zagreb )za otpis obaveza s temelja zastare, pa da ce ona  otpisati obaveze Domin-a ( što naravno za Devon nije htjela ) tada bi dakle taj netko dobio Domin I bez dugova. Nisam to prihvatila,rekla sam da sada I ja hocu stecaj Domin-a. I bio je. A Domin je drugi dan po otvaranju stecaja , dobio rješenjepisano kao ranijeda mu se odbija  zahtjev za exploataciono polje , jer je Devon u stecaju, pa kao nema ugleda I ne ostvaruje zakonske uvjete. To nema blage veze sa Zakonom, ali protiv tog rješenja nisam mogla ništa iako sam pisala I ministru I zamjeniku I predsjedniku Sanaderu. Jer tada se htjelo realizirati II Va. Plana. A ta je bilo, Domin je u stecaju, puno je dužan, dati cemo exploataciono  polje tom nekom, I opet ON na svome. I tu smo ih spriječili na način da smo uložili  tužbu Upravnom sudu,I stavili zabranu do rješenja spora.I nitko nije mogao dobiti expl. Polje ni koncesiju ni prodavati kamen, a cesta se evo sazidala.

Slavonski Brod nije barem što se tice tog dijela, prodaje kamena, utovara, prijevoza I dr. ništa zaradio.

Sada je na redu III varijanta okoncanja stecaja s cijem oteti ili dobiti s tudim parama. 

Za Domin stecaj je otvoren 17.veljace 2006.g.1996.g.utvrdene obaveze iznose  5.363.000 kuna

Osobno sam se nadala da ce biti prihvacen moj prijedlog da se  za vrijeme stecaja prodaju zalihe jalovine

Tj.700.000 m3 kamena što bi bio prihod od barem 5.000.000 kuna i što bi bilo dovoljno  za izmirenje obaveza, jer ja  bih se tada odrekla svojih 700.000 kuna priznatih potraživanja. Tada bi se stvorili uvjeti za dobivanje koncesije,( stekli bi nedostajuci ugled) i još bi stigli realizirati ugogor s Cestaro, jer sve je moglo biti gotovo do jeseni 2006.g.  Ali stecajni upravitelj  i stecajni sudac nisu ni pomislili na takvo rješenje.  

Prema izvještaju stecajnog upravitelja DOMIN nema uvjete za nastavak rada i treba vršiti pojedinacnu prodaju imovine,( dakle parcela i nekretnina na njima ) time ce se izmiriti barem djlimicno obaveze prema vjerovnicima, a posjed se nije ni spominjao. Domin je naime u posjedu rudišta, ali vlasnik je  RH.Domin je pred 2000.g.podnio tužbu za upis vlasništva, no još nije „došla“ na red

Po okoncanju stecaja tj. Prodaje sv imovine, Domin se likvidira, jer nema ni 20.000 kn. Kapitala, a posjed može dobiti NETKO. Iz tog razloga stavili smo zabilježbu spora i u gruntovnicu,da tog nekog onemogucimo, ali ne ja.. nažalost, vec U ZO CAS, po mojim instrukcijama moj tadašnji SPASITELJ I BUDUCI KOMPIC. GSP.             JERGIC BOŠKO  iz Zagreba , Berisavljeviceva 7.

U 6.mj. 2006.g.naime nazove mene Domin-ov Kupac (od 5 mj. Prije stecaja) inace dotada „ nakupac „ kamena, i ponudi spašavanje Domin-a. Ja prihvatim ponudu, potpišemo sporazum o zajednickom nastupu pri izlasku iz stecaja, dovedemo posao do 70% realizacije i Boško „okrene# plocu. Zašto, ne znam.Znam da ga je predamnom predsjednica suda a stecajni sudac  Domin-a u dva navrata nagovarala da ON sam kupi Domin , jer “ šta ce mu preustroj“.Znam da ga nije od prije poznavala da bi njega radi cinila tolike prekršaje,znam da iste ne bi cinila ni zbog mržnje prema meni, jer relativno smo dobro komunicirale.                                                                                                                       

Ostaje da ga je na to nagovorila jer on služi „ kao bajpas“ za Nekog ( zdravka Sockovica- saborskog zastupnika ) ili da ona zna neke svoje trece razloge.On je od prije  kupio od opcine par parcela zemljišta koje Domin iako je dobio nije prepisao na vrijeme na sebe ,ali je tamo 10 god. prije rata odlagao svoju jalovinu. Nije te jalovine bilo puno, no to je bilo pokrice od kuda Sockovicu jalovina, iako nije nju kupio, kupio je samo zemljište,dakle skladište a ne i robu. No svejedno je to dobro prodao.Digao covjek kredit a htio dobiti i rudište. pa parcele nazvao  pašnjak krecana aliti krečana malakBila mala, poslije hoce i veliku. Zašto je sve krenulo kasnije takvim tokom ne znam , a kojim vidi se iz rješena , ali zašto to ne znam. U svakom slucaju imena Ivan Bobetko , ili Zdravko Sockovic ili oba veoma su povezana s politikom.z linkovanih dokumenata vidjeti ce te odnos i ponašanje Boška jergica,i ugovor sa mnom prije i  nakon što je uspostaviodobre odnose s sudom , a i odnose prije toga kada je tražio smjenu stecajnog upravitelja.Nema sumnje da je pod uticajem suda promjenio svoje namjere, a koje namjere ima sud nakon upoznavanja s predsjednicom i stecajnim upraviteljem uz asistenciju vrsnog stecajnog upravitelja cibala banke i Brodskog sindikalca boško daje smjernice s novim rješenjima iprijedlog s novim smjernicama. nema više rijeci o preustroju.isto je usvojeno na skupštinie 10.1., aja cak nisam imala ništa protiv, jer naš sporazum je bio i tu mogucnost previdio. Potom se pristupilo izradi plana.Zdruzio se nekako Bosko i sa stecajnim sudcem i stecajnim upravitelje i umjesto prvog prijedloga izlaska iz stecaja preustrojem izišle druge smjernice i napokon varijanta  stecajnog plana .

 Po tom planu citajte dobro : tvrtka saxum naša zajednicka (uvedena je samo da zavara mene ) kao kupiti ce Domin ako dobije kredit od banke ( koji nismo niti tražili ) , a ako kredit ne dobije tada ce imovinu domina preuzeti tvrtka Igonel , i dobiti brisovnice da ona poslije može dobiti kredit, i dobiti pravo na rad i da onda iz rada otplati ( ili ne ) primljenu imovinu u roku godine dana. No odmah po usvajanju plana dobiva u vlasništvo sva prava, parnice, posjed, potraživanja i zalihe, a u posjed dobiva nekretnine. Nekretnine ce kako piše dobiti u vlasništvo kada isplati vjerovnike, a ako ne isplati nece dobiti, odnosno vratiti ce ih. No nigdje ni rijeci da u tom slucaju treba vratiti i primljena 4p- prava , posjed, parnice potraživanja. To im je dakle trebalo ostati, a to im je i bio cilj. Pogledajte taj prijedlog plana koji je išao na skupštinu..   

  Stavila sam prigovor, no kako sam izgubila status vjerovnika ( jer sam svoja potraživanja prenijela na jergic Boška,moj prigovor nije razmatran.Stog razloga podnijela sam  prijavu NA ŽDO I prijavu ŽDO I ODO. 

 ŽDO kao zastupnik vjerovnika na skupštini 5.6. 2007 tražio je izmjene plana u dijelu na koji sam skrenula pažnju tj. uvjetima i nacinu prodaje i placanja. Neke su primjedbe usvojene, ali primjedba koja se odnosila na nedozvoljavanje prijenosa posjeda tj. rudišta nije.

 Potom izlazi i rješenje o usvajanju stecajnog plana. Vrlo pažljivo je pisano. Ne spominju se i ne brkaju više pojmovi kupac , sudionik kupoprodaje, nego iskljucivo preuzimatelj. A znate li zašto. Da se Igonel u ovom rješenju naziva kupcem kao u planu, tada bi kupoprodaja zahtjevala temeljitu procjenu imovine, javno oglašavanje, i nebi se smelo prodati ispod 50 % vrijednosti pocetne cijene. A to se nikako nije smjelo dogoditi. To što nitko nije prezentirao nikakav elaborat o opravdanosti preuzimanja , to se eto možda mogne uklopiti u zakon.   Uložila sam žalbu. Da bi stekla pravo da ju uložim morala sam kupiti potraživanja od drugog vjerovnika. Kupila samod Vaba banke iznos od 560.00 kuna ( više love nisam imala) a sad kažu da ce moja žalba biti odbacena jer sam mali vjerovnik. Nigdje se ne vidi da je mojih i moje firme MC 700.000 kuna kod Boška.    Žalbom se slažem da Igonel kupi dio Dominovih nekretnina , ali samo ono što je ušlo u procjenu.Još u 11 mjesecu i M. club , pa i sam Boško jergic, pisali su sudu u st 14/2001 da traže i zahtjevaju procjenu sve imovine. Naveli decidirano šta sve nije procjenjeno. No na te dokumene nitko nije obratio pažnju Imovina je u 10.mj. procjenjena na cca 4.500.000 kuna, a 5.6.07. stecajni upravielj na pitanje ODŽ koliko vrijedi procjenjena imovina ponovio je opet tu cifru. Po tom planu Jergic Boško odnosno njegova i tvrtka generala- Ivana Bobetka

Igonel –sprud“d.o. ( MB 080548345  )        trebaju dobiti svu imovinu, pokretnine, prava, parnice, posjed ( navodno ovih dana izdanim odobrenjem o exploatacionom polju )na nacin  da vjerovnike izmire iz kredita HABOR  ( putem  poštanske banke ), a da imovinu Domina daju u Zalog.

Sprud-igonel osnovan je mjesec dana prije otvaranja stecaja Domin-a, sa 20.000 kuna osnivackog kapitala.I on je sad podoban da preuzme kamenolom  i imovinu tvrtke( bivše krecane ) sa 60.000.000 ugovorene realizacije .

(Domin kao tvrtka se gasi da ne bude pravni slijednik,a sve Domin-ovo postaje Igonelovo.)  Domin nije „bio sposoban „ da radom, a ne kreditom izide iz stecaja.Dominu se nisu mogle izdati brisovnice.Igonelu mogu.Ta nepravda mene boli. Ne nepravda prema meni, vec prema Dominu kao pravnoj osobi.

Sva imovina po ovom planu vrijedi svega 4,500.000 kuna, jer vecina imovine nije procjenjena, prava posjed , parnice i potraživanja nisu uopce procjenjena, ( daju se „kao sastavni dio nekretnina „

 Kredit trebaju dobiti u visini cca 9.000.000.

Po elaboratu o procjeni vrijednosti nekretnina Domin naravno vrijedi puno više ( adekvatno potrebnom kreditu) Elaborat je radio gsp. Trpimir Maric, a potvrdila banka. Ja ne znam kolika je procjena po njemu, te vas molim  ako saznate da mi javite, ili mi savjetujete kako ja do te procjene da dodem.

Po tom planu Igonel-sprud dobiva kredit za  sva prijavljena potraživanja od cca 8.000.000 kuna iako ce u sporu dobiti barem 2.000.000 koja ni stecajni upravitelj nije priznao i za koja postoje dokazi i dokumenti da dug ne stoji.Osim toga naplatiti ce barem i 2.000.000 kuna Dominovih potraživanja ( koje takode preuzima )i za koje domin ima ovršne isprave protiv  tvrtke  VAM-ing.

Dakle Domin ce ga koštati svega 4.000.000 kuna, i to ako meni vrati 700.000,00.No čini mi se da to ne planira.

 Od ta 4.000.000 on je nositelj 3.000.000 i to tako da je od mene , bez naknade primio  mojih 700.000 kuna , a 2.300.000 otkupio od drugoh vjerovnika po cijeni od 60 % tj. Tj 200.000 Eur-a od cega znatan dio nije niti isplatio.

Tih 200.000 Eur-a posudio je od Zeman Ede  iz Australije odnosno s Hvara ( ima dvojno državljanstvo ) kojeg takode smjera prevariti ( jer nije ga upisao u suvlasništvo svoje tvrtke,) niti je na našu zajednicku tvrtku prenio našim novcima pribavljena potraživanja.

 Takav stecajni plan je usvojen 6.6.07.g. zasada  još nije pravosnažan. ŽDO i ja smo uložili žalbe, ali cujem juce da je u Zagrebu „dogovoreno“ da ce žalbe biti obacene.

Imovina Domina s rudištem vrijedi  barem 100 puta više od cijene koju ce platiti i to još zalaganjem te iste imovine za dobivanje  kredita odobrenog u HABOR. To odobrenje HABOR-a istina nisam vidjela u planu piše da  kupac-preuzimatelj ima tu namjeru, ( a možda vara i sud), pa vas molim da i to provjerite.

 Juce sam pozvana u policiju da dam svoju izjavu. dala sam i izjavu pismenu i dokumente kojima raspolažem . ODŽ ocito djeluje, ali i ja želim da informiram javnost o tome. Kojim je sve tijekom išlo, pojedinacne stranice pisane su na adresi   http://www.slav-brod.com/domin.mht, ali kao sam tad tek pocela uciti raditi veb stranice pisane u u MHT -te bas molim da pogledate internet explorerom , jer napr. firefox i Opera ih prikazu kompjutorskim jezikom.

 prilozi za policiju:  zapisnici i rješenja suda

                                       prigovori  M. cluba na procjenu i rad st. upravitelja

                                      prigovori jergca ( prije nego su se zdogovorili?)

                    procjene imovine:

               gospodarsko izvješce- oprema: Od silen opreme cijele bivše krecane vidite i na slikama

                                     procjenjeno je sve skupa na 191.000 kuna.

                                     zaliha granulata  karbonatne sirovine   ima  po vještaku svega 24.362.61 m3  KAŠIKOM MJERIO PA IZMJERIO

                                     procjena nekretnina : po principu što bolje to jeftinije 

 

      popis neprocjenjene imovine     parnice     posjed  prava i zalihe       zemljište   oprema

         slike neprocjenjene imovine -dio     popis ukupne imovine

    Ima i još jedan vrlo bitan dokument kojeg stecajni sudac nije smjela predvidjeti. jer isti je sudac bio i u DP DOMIN

Isti sudac   prodaoje Domin prije 14 godina, ugovor poništen, opet prodaje Domin ne cekajuci rješenje o žalbi. Izmiruje vjerovnike sadašnjeg Domina , a vjerovnici bivšeg  DP domina iako imaju potraživanja nad istim nekretninama , ima da ovim planom i rješenjem POPUŠE,

        pismo Zemanu                      

          odnosi Jergic-reljic po sporazumu