Od  2001 god

 Od  2001 god. Kada je RH MF Porezna Uprava Slavonski Brod , podnijela prijedlog za stečaj Tvrtki Devon I Domin , do ljeta 2004.g. u trgovačkom sudu u Slavonskom Brodu , je bilo jako puno posla, te ovaj predmet nije stigao na red. Ne samo da predsjednica suda nije imala sudaca kojima bi proslijedila ovaj predmet, nego nije valjda bilo ni nezaposlenih stečajnih upravitelja ,a možda sam I ja bila nešto pa draga presjdsjednici suda I tako je predmet stajao sve dok se netko “podoban “ za DOMIN d.o.o nije zainteresirao.

Porezna uprava nijetražila ispunjenje svog prijedloga, jer je u tijeku bilo I razmatranje zahtjeva Domin-a za otpis potraživanja,pa dak se to unekoliko riješilo odnosno nije udovoljilo zahtjevu, Domin je napisao žalbu u Zagreb, ali I oni su imali toliko posla, da istu nisu stigli preko godinu dana niti poslatu u Zagreb. Kada sam početkom 2006.g. napisala Zagrebu požurnicu, ispostavilo se da žalbu nisu niti dobili.Onda su je oni zatražili I lijepo riješili za desetak dana. Ali lako je njima, u Zagrebu ima puno zaposlenih pa oni imaju vremena, a u Brodu ima puno posla pa se ne stigne.Zagreb je riješio Dominovu žalbu u korist Domin-a I poslao predmet na ponovni postupak, ali Domin je već nekoliko dana bio u stečaju. Da je porezna uprava odradila svoj posao na vrijemei postupila u skladu s rješenjem svojih pretpostavljenih I u skladu sa Zakonom, Domin ne bi danas bio u stečaju. Ali nije, jer pročelnica PU gđa Spomenka Vakijani ima mnogo posla da bi vodila brigu dali se žalbe šalju u Zagreb, ili se po njenoj naredbi ne šalju. U svakom slučaju. čak  ni do danas nije rješila da nekom od stručnih ljudi u svojoj “prčiji”dade zadatak da riješi slučaj po rješenju PU Zagreb. Ima za to Sud kaže ona, pa neka suci I vještaci odlučuju dali je u pravu Domin i PU  Zagreb , ili Slavonski Brod.   Dominu je trebalo da to rješenje da ne ide u stečaj, a POREZNOJ UPRAVI  je trebalo da Domin ide u stečaj.PU željwela se namiriti za svoje tražbine I kamate za porez na promet nekretninama ( od prodaje Domina-Devonu  ) .Dali su se te nekretnine mogle pretočiti u živu lovu ili ne , to PU nije zanimalo.Nije ju naravno zanimalo niti da bude suvlasnik Domina. Nego stečaj I opet smo tamo gdje smo bili pred 15.god.Ali sada je DOMIN trebao kupiti netko tko ima žive love. Taj netko je veliki ugledni poslovni bizmismen , ktomu I saborski zastupnik, I nije bilo sumnje da će on imati love I platiti poreze. Tražbina koju je porezna uprava imala prema njemu, se nešto otpisala, nešto se prolongiralo plaćanje , skinulo se zabilježbu sa imovine , pa  čovek lepo dobio  kredit  sitnicu od 5.000.000 kuna , i taman kad je htio platiti porez ili i  “kupiti” Domin ponestalo mu para. No nije zato odustao od Domin-a. Kad je organizirao  djelovanje  PU , pristupilo se djelovanju u sudu.

A znate li na čega je taj ugledni građanin dobio kredit od 5.000.000.00 kuna. Dobio ga je na dvije male parcelice kojs su bile nekad  gotovo Dominove, ali Domin nije znao da ista toliko vrijedi ni da bi na njih mogao dobiti kredit, pa nije Općinu niti tražio da iste upiše u vlasništvo. Te parcele je nekada općina Podcrkavlje dala Dominu, ( jer sve je zemljište bilo društveno ) pa je Domin 10 godina tamo na njih i na još  3 parcele koje je kupio od seljaka odlagao svoju jalovinu. Onda je tu jalovinu 1988-2000 god. Po ne znam kojoj osnovi I vezi iz čista mira taj Gospodin počeo prodavati. A parcele je nazvao PAŠNJAK- KREČANA MALA .Domin se bunio, ali niti je reagirala policija niti odvjetništvo, a niti sud.Tek kad je taj gspodin za kratko sišo s vlasti,a Domin I dalje pisao tužbe, a na tim parcelama s kojhih jalovine više nije ni bilo,on je lijepo od Općine Podcrkavlje kupio to zemljište, kako bi na sudu dokazivao da je prodavao svoje a ne Dominove zalihe jalovine—tj. Materijala granuliranog krečnjaka.

Kako više materijala nije bilo ,a Gospodinu je trebala lova, to se dosjetio, našao suskog vještaka da mu napiše da materijala ima I lijepo hopa-cupa po 5.000.000,00.kuna kredita.

No uskoro se I to potrošilo, a Gospodin video veliko Brdo u Podcrkavlju ,u posjedu je Domina, večinski vlasnik Domina , je Devon, aliti Nada Reljić.I dosjetio se , lijepo Devon u stečaj, kupiš ga za sitnu lovu I dobiješ s njim 90% Domina. 

Kad je odradila  PU valjalo je da odradi I sud.Trgovački  sud u Slavonskom Brodu. I tako je nad Devonom  7.10.2005.god. proglašen stečaj. I neka je, sada kažem i ja. NO tada mene zove pročelnica uprave da hitno dođem k njoj I tam mi veli “Povuci žalbu iz zagreba I otpisati ću ti sav porez”  E neće moći kažem ja. Jeli to Gospodin hoće Devon za sitne dugove po blokadi ž.r.n., a onda da dobije Domin deblokiran od PU I dugova. Neće moći, ako zbog ičege ali Domin će ići u stečaj-pa neće moči dobiti koncesiju dok iz stečaja ne iziđe. A da iz stečaja iziđe ima da dade barem 3 puta po 5.000.000 kuna.Pa još I 400.000,00kn. Radi se CV oni će radi koncesije  brzo djelovati , platiti će Domin , ja ću dobiti kusur I dobro. E da se tako namjeravalo..     dalje